criminele komedie prijzenslag in het penthouse

 voor 9 personen (min 2 max 4 heren)

Wat doe je als je in Australië zit en hoort dat je over twee dagen in een live tv-uitzending een prijs van 20.000 euro krijgt? Precies, dan stap je op het eerste het beste vliegtuig terug! Maar wat als je zwager al klaar staat om je prijs in te pikken, je ex je penthouse aan het leegroven is en je zus met moordplannen rondloopt?

Deze criminele komedie vraagt veel inlevingsvermogen, gevoel voor timing en vooral veel durf van alle spelers. Verras jezelf en je publiek met dit meeslepende en bij tijden hilarische stuk.

Vraag deze toneeltekst ter inzage bij toneeluitgeverij Grosfeld en laat je verrassen! Vlaamse toneelgroepen kunnen terecht bij Toneelfonds Janssens.

Hieronder is een PDF-bestand als voorproefje te downloaden. 

Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over Prijzenslag in het penthouse:
Je bewerking van Familie opgelicht naar Prijzenslag in het penthouse is prima. Hierdoor wordt dit spel veel toegankelijker voor clubs die niet al te veel jonge spelers hebben. De verhaallijn is prima intact gehouden. Het spel zit erg geraffineerd in elkaar en werkt langzaam toe naar een bizarre climax. De typetjes zijn prima neergezet; niet over de top, maar wel ieder met zijn/haar ‘prettige afwijking’. 

Prijzenslag in het penthouse websiteversie
PDF – 328,6 KB 1152 downloads

meer AVONDVULLEND TONEEL vind je hier

KOMISCHE EENAKTERS vind je hier