SPANNEND BLIJSPEL FAMILIE OPGELICHT

 voor 9 personen (min 2 max 4 heren)

 

*** Deze toneeltekst is ook verkrijgbaar in het Fries ***

Wat doe je als je in Australië zit en je hoort dat je over twee dagen tijdens een TV programma een prijs van 20.000 euro in ontvangst mag nemen? Precies, dan stap je op het eerste het beste vliegtuig terug! Maar wat als je familie zich al stiekem aan het voorbereiden is om jouw plaats in te nemen? Je moeder met moordplannen rondloopt en je ex je flat aan het leegroven is? Alles wordt duidelijk in een wervelend blijspel over twee dwarse jonge meiden, een gewetenloze oplichter en zijn stoeipoes en een schuldeiser die er met een knuppel op los wil slaan!

Vraag dit stuk ter inzage aan bij toneeluitgeverij Grosfeld en laat je verrassen! Vlaamse toneelgroepen kunnen terecht bij Toneelfonds Janssens.

Hieronder is een PDF-bestand als voorproefje te downloaden.

Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over Familie opgelicht:
Een goed begin, waarmee je meteen de toon zet voor de rest van het spel: puntig, cynisch zo af en toe, komisch en goede, korte dialogen, waarin je al het overbodige weg laat. Naar mijn idee pak je meteen de lezer en dus ook het publiek. Je zet de types prima neer, met ieder zo hun eigen karaktertrekken. De verhaallijn vind ik origineel gevonden en het lijkt me vrij hilarisch als iedereen ineens op Carlijn lijkt. Dat heb je goed bedacht. De ontknoping is verrassend en het slot is vrij bizar.

Spannend blijspel Familie Opgelicht
PDF – 830,0 KB 1143 downloads

meer AVONDVULLEND TONEEL vind je hier

KOMISCHE EENAKTERS vind je hier